Ξενώνας Προσέληνος

Λέγεται ότι οι Αρκάδες φύτρωσαν στα βουνά της περιοχής αυτής από πολύ παλιά … πριν ακόμη εμφανιστεί η σελήνη στον ουρανό ! Για τον λόγο αυτόν ονομάζονταν ΠΡΟΣΕΛΗΝΟΙ.

Έτσι και αυτός ο Ξενώνας … Κανένας δεν γνωρίζει πότε ακριβώς «φύτρωσε» στην Δημητσάνα αλλά σίγουρα είναι πολύ παλιός !

Ίσως είναι και αυτός… ΠΡΟΣΕΛΗΝΟΣ !!!

Ο Ξενώνας είναι παλιό Δημητσανίτικο σπίτι, χαρακτηρισμένο ως «παραδοσιακό» που έχει μετατραπεί σε παραδοσιακό Ξενοδοχείο 4 αστέρων.

Eίναι κατασκευασμένος από μαρμαρόπετρα, με λαξευτά αγκωνάρια και τοξωτά υπέρθυρα και πορτοσιές. Οι πέτρες των τοίχων καθαρίσθηκαν μία προς μία, αρμολογήθηκαν και επικαλύφθηκαν με προστατευτικό βερνίκι για να αναδεικνύουν την ομορφιά τους και να διατηρούν την καθαριότητα που επιβάλλεται.

Στο ισόγειο βρίσκεται η υποδοχή και το σαλόνι με τζάκι και bar, home cinema, Netfix, επιτραπέζια παιχνίδια και πολλά βιβλία.

Από την ηλιόλουστη εσωτερική αυλή με τα τραπεζάκια και το μπάρμπεκιου, οδηγούμαστε  στον όροφο όπου βρίσκονται τα δωμάτια τα οποία είναι επιπλωμένα με παραδοσιακά έπιπλα και αυθεντικές αντίκες, περισσότερες από τις οποίες υπήρχαν μέσα στην παλιά κατοικία. Έχουν σχεδιασθεί και διακοσμηθεί με το σκεπτικό ότι ο επισκέπτης θα αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο του μέσα σε αυτά, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Για τον λόγο αυτόν υπάρχει μια μικρή δόση «πολυτέλειας» που όμως δεν προκαλεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του ξενώνα. Αναπαυτικά κρεβάτια και λευκά είδη της εταιρείας Cocomat, χειροποίητα χαλιά, και σε μερικά δωμάτια τζάκι και υδρομασάζ!